keskiviikko 20. elokuuta 2014

Pikantti kaalipata

Kaali on halpaa, oikein tehtynä maukasta ja siitä pitäisi ehdottomasti osata tehdä jotain hyvää ruokaa. Monissa resepteissä kaali mielestäni ylikypsennetään jotenkin pilalle, jolloin siitä tulee enemmän tai vähemmän limaista mössöä (vrt. kaalikääryleet, joita allekirjoittanut ei ikinä ole oppinut syömään hyvällä ruokahalulla). Alla oleva resepti on todella simppeli, mutta maistuu hyvin meidän perheessä.

600-700g Keräkaalia
400g Naudan jauhelihaa
2 Sipulia
3-4 Valkosipulin kynttä
2rkl Öljyä
4rkl Sweet chili-kastiketta
4rkl Soijaa

Ruskistetaan jauheliha kevyesti öljyssä. Lisätään pannulle silputut sipulit ja annetaan kypsyä hetken. Lopuksi lisätään kaalisilppu ja mausteet ja annetaan hautua 5-10min.

Ruoan voi syödä ihan sellaisenaan tai sitten vaikka keittää kaveriksi perunoita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti