maanantai 11. elokuuta 2014

Kuohkeat vohvelit

No niin...hetken aikaa tuli aikoinaan etsittyä hyvää vohvelireseptiäkin. Seuraava on tuunattu eri lähteistä ja ainakin meidän perheessä maistuvat. Vaahdotetut munanvalkuaiset takaavat kuohkeuden. Ohje riittää n. 7 vohveliin.

2        Kananmunaa
2,5 dl Kevytmaitoa
2 dl    Vehnäjauhoja
1/2 tl  Leivinjauhetta
1/2 tl  Vaniljasokeria
1 tl      Sokeria (Ei välttämättä tarvitse laittaa tätäkään, jos syö esim. hillon kanssa)
1/4 dl  Öljyä
ripaus suolaa

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja lisää joukkoon maito. Vaahdota valkuaiset erillisessä astiassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maito-keltuainen-seokseen. Lisää öljy ja anna turvota hetki (n. 15-30min). Sekoita joukkoon ennen paistamista vaahdotetut valkuaiset ja paista öljytyllä pannulla. Tarjoile esim. hillon tai tuoreiden marjojen ja jäätelön kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti