No niin...hetken aikaa tuli aikoinaan etsittyä hyvää vohvelireseptiäkin. Seuraava on tuunattu eri lähteistä ja ainakin meidän perheessä maistuvat. Vaahdotetut munanvalkuaiset takaavat kuohkeuden. Ohje riittää n. 7 vohveliin.
2 Kananmunaa
2,5 dl Kevytmaitoa
2 dl Vehnäjauhoja
1/2 tl Leivinjauhetta
1/2 tl Vaniljasokeria
1 tl Sokeria (Ei välttämättä tarvitse laittaa tätäkään, jos syö esim. hillon kanssa)
1/4 dl Öljyä
ripaus suolaa
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja lisää joukkoon maito. Vaahdota valkuaiset erillisessä astiassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maito-keltuainen-seokseen. Lisää öljy ja anna turvota hetki (n. 15-30min). Sekoita joukkoon ennen paistamista vaahdotetut valkuaiset ja paista öljytyllä pannulla. Tarjoile esim. hillon tai tuoreiden marjojen ja jäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti