250g riisinuudeleita
270g tofua kuutioituna
2 dl katkarapuja
4 kevätsipulia
3 valkosipulinkynttä
muutama desilitra mungpavun ituja
5 rkl palmusokeria tai luomuruokosokeria
5 rkl kalakastiketta
5 rkl tamarind-tahnaa
reilu 1 tl chilijauhetta
1 lime
2 kananmunaa
3/4 dl suolattuja paahdettuja maapähkinöitä murskattuna
Thaimaalaisia wok-ruokia valmistettaessa pannun tulee olla kuuma koko ajan, jottei ruoasta tule vetistä.
Pilko kaikki ainekset valmiiksi: tofu kuutioiksi, kevätsipulin varret suikaleiksi sekä valkosipuli sekä sipuli pieneksi silpuksi.
Huuhtele idut. Sekoita kulhossa ruokosokeri, kalakastike, tamarind-tahna sekä
chilijauhe.
Ruskista öljyssä tofusuikaleet ja laita kulhoon. Kiehauta
vesi ja valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Nuudelit saavat jäädä keittämisen jälkeen hieman napakoiksi.
Paista valkosipulia sekä sipulia öljyssä wokkipannussa
hetki. Lisää nuudelit ja mausteseos. Työnnä nuudelit syrjään ja lisää kananmunat, anna hyytyä hetki ja sekoita sitten nuudeleihin. Lisää katkaravut, tofu sekä idut. Sekoita
kahdella lastalla muutama minuutti.
Vinkkejä:
Mung-papujen idättäminen pavusta iduksi vie useita päiviä, joten varsinaisesta pikaruoasta ei ole meidän keittiössä kyse. Toimivaksi osoittautunut idätysohje löytyy täältä.
Chilijauheen tilalla käytetään Thaimaassa chilihiutaleita. Niitä ei löytynyt kaapista, joten tässä versiossa on jauhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti