maanantai 11. elokuuta 2014

Pad thai kung


Luvassa eksoottisempia ruokia, sillä viime aikoina meillä on innostuttu itämaisista mauista. Pad thai on suursuosikki ajoilta, jolloin vietimme puolisen vuotta Thaimaassa ja se on myös paikallista kansallisruokaa. Tomi Björck totesi jossain haastattelussa, että täydellisen pad thain tekemiseen tarvitaan ilmeisesti thaimaalainen isoäiti eikä hän siksi ota sitä ravintoloidensa listoille. Meiltä ei löyty ammattikokkia eikä isoäitiäkään, mutta päätin kuitenkin yrittää, sillä olemme kaivanneet tätä ruokaa jo usemman vuoden. Tämä versio jäljittelee tuota katukeittiöiden ykköstä melko hyvin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


250g riisinuudeleita
270g tofua kuutioituna
2 dl katkarapuja
4 kevätsipulia
3 valkosipulinkynttä
muutama desilitra mungpavun ituja
5 rkl palmusokeria tai luomuruokosokeria
5 rkl kalakastiketta
5 rkl tamarind-tahnaa
reilu 1 tl chilijauhetta
1 lime
2 kananmunaa
3/4 dl suolattuja paahdettuja maapähkinöitä murskattuna

Thaimaalaisia wok-ruokia valmistettaessa pannun tulee olla kuuma koko ajan, jottei ruoasta tule vetistä.

Pilko kaikki ainekset valmiiksi: tofu kuutioiksi, kevätsipulin varret suikaleiksi sekä valkosipuli sekä sipuli pieneksi silpuksi. Huuhtele idut. Sekoita kulhossa ruokosokeri, kalakastike, tamarind-tahna sekä chilijauhe.

Ruskista öljyssä tofusuikaleet ja laita kulhoon. Kiehauta vesi ja valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Nuudelit saavat jäädä keittämisen jälkeen hieman napakoiksi.

Paista valkosipulia sekä sipulia öljyssä wokkipannussa hetki. Lisää nuudelit ja mausteseos. Työnnä nuudelit syrjään ja lisää kananmunat, anna hyytyä hetki ja sekoita sitten nuudeleihin. Lisää katkaravut, tofu sekä idut. Sekoita kahdella lastalla muutama minuutti. 


Tarjoile välittömästi limen, kevätsipulin varsien ja maapähkinärouheen kanssa.


Vinkkejä:
Mung-papujen idättäminen pavusta iduksi vie useita päiviä, joten varsinaisesta pikaruoasta ei ole meidän keittiössä kyse. Toimivaksi osoittautunut idätysohje löytyy täältä

Chilijauheen tilalla käytetään Thaimaassa chilihiutaleita. Niitä ei löytynyt kaapista, joten tässä versiossa on jauhetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti