800g jauhelihaa tai vastaava määrä soijarouhetta
1 iso porkkana
1 iso sipuli
2 varsisellerin vartta
60g juuriselleriä
3 valkosipulin kynttä
2tl suolaa
Mustapippuria
0,5dl tomaattipyreetä
1rkl sokeria
2 prk (a 400g) kokonaisia säilyketomaatteja tai tomaattimurskaa
2dl vettä
1dl puna- tai valkoviiniä
1 lihaliemikuutio
3 laakerinlehteä
1dl punaista maitoa
1. Kuori sipulit, porkkana, juuriselleri ja varsiselleri
2. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli loppuvaiheessa, ettei pala.
3. Lisää tomaattipyree ja paista hetki
4. Kaada joukkoon tomaatit/tomaattimurska. Jos käytät kokonaisia tomaatteja, niin pilko pienemmiksi
5. Lisää joukkoon vesi, viini, lihaliemikuutio ja laakerinlehdet ja ruskistettu jauheliha/soija (Vinkki: jos mukana on sekä kasvis- että lihansyöjiä, niin erota kiehumisen alkuvaiheessa kaikkien mausteiden lisäämisen jälkeen kastike kahteen kattilaan. Lisää toiseen jauheliha ja toiseen soija
6. Anna kiehua 2-4 tuntia (mitä pidempään kiehuu, sitä parempaa tulee), voit lisätä vettä kiehumisen aikana, jos tulee liian paksua
7. Lisää maito viimeisen tunnin ajaksi
8. Tarjoile parmesaanin ja spagetin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti