perjantai 2. tammikuuta 2015

Punainen shahi paneer


Intialaisista ravintoloista tuttu herkku löysi tiensä myös meidän keittiöön. Ihanan täyteläinen ja maukas kasvisruoka, joka uppoaa myös lapsille. 

250 g kotijuustoa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
1 vihreää chiliä
3 tomaattia
1 prk tomaattipyrettä
0,5 tl chilijauhetta
3/4 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
1 dl cashewpähkinöitä
2 dl maitoa
n. 1 dl maustamatonta jogurttia (tai kermaa)
suolaa, pippuria

Kuutioi kotijuusto ja ruskista kuutiot pannulla. Siirrä syrjään odottamaan. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja freesaa siinä silputut sipulit, murskatut valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri sekä hienonnetut chilit. Lisää sitten pannulle hienonnetut tomaatit ja hauduta noin 8 minuuttia. Aja seos tahnaksi esim. sauvasekoittimella ja laita takaisin pannulle. Kuumenna, lisää mausteet ja paistele hiljalleen. Lisää tarvittaessa hieman vettä.


Liota cashewpähkinöitä maidossa noin vartin verran, kunnes cashewit ovat pehmenneet. Aja sitten cashewmaito sauvasekoittimella sileäksi. Sekoita cashewmaito pannulle muiden ainesten joukkoon ja anna kastikkeen kiehua vähän kasaan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Lisää kotijuustokuutiot joukkoon ja sekoita huolellisesti. Viimeistele jogurtilla tai kermalla ja anna hautua vielä hetki. Silppua annosten päälle tuoretta korianteria tai persiljaa ja tarjoa basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti