1
|
iso
kesäkurpitsa tai 2 pientä (500 g)
|
ripaus
|
suolaa
|
|
rypsiöljyä
paistamiseen
|
1
|
iso
sipuli
|
3
|
munaa
|
3-4 rkl
|
vehnäjauhoja
|
2 rkl
|
pinjansiemeniä
|
1 dl
|
tuoreita
yrttejä silputtuna (lehtipersilja, oregano, minttu, ruohosipuli)
|
200 g
|
fetajuustoa
(tai vähemmän)
|
|
mustapippuria
myllystä
|
Raasta
kesäkurpitsa raastimen karkealla osalla. Sekoita joukkoon ripaus suolaa. Jätä
raaste valumaan siivilään kulhon päälle noin 10 minuutiksi.
Kuori ja hienonna
sipuli. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja kuullota sipuli. Siirrä suureen
kulhoon.
Sekoita
hieman jäähtyneisiin sipuleihin munat, vehnäjauhot, pinjansiemenet ja tuoreet
hienonnetut yrit. Murustele joukkoon fetajuusto. Mausta runsaalla
mustapippurilla (suolaa ei tarvita).
Painele kesäkurpitsaraastetta lusikalla
tai käsin, jotta mahdollisimman paljon nestettä irtoaa. Lisää
kesäkurpitsaraaste pihvimassaan.
Kuumenna
öljyä paistinpannussa tai lettupannussa (suosittelen lettupannua, koska massa
oli aika vetistä, tavallisella pannulla se olisi varmasti levahtanut miten
sattuu). Laita noin kaksi ruokalusikallista seosta pihviä kohden pannulle ja
paista keskilämmöllä muutama minuutti per puoli.
Laita
pihvit leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 150-asteisessa uunissa
noin 20 minuuttia. Voit myös paistaa pihvit valmiiksi hyvissä ajoin ja
loppukypsentää uunissa juuri ennen tarjoilua.
Koristele
sitruunalohkoilla ja yrteillä. Sitruunoista voi puristaa mehua mausteeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti