perjantai 2. tammikuuta 2015

Gordon Ramsayn kesäkurpitsapihvit


1
iso kesäkurpitsa tai 2 pientä (500 g)
ripaus
suolaa

rypsiöljyä paistamiseen
1
iso sipuli
3
munaa
3-4 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
pinjansiemeniä
1 dl
tuoreita yrttejä silputtuna (lehtipersilja, oregano, minttu, ruohosipuli)
200 g
fetajuustoa (tai vähemmän)

mustapippuria myllystä

Raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla osalla. Sekoita joukkoon ripaus suolaa. Jätä raaste valumaan siivilään kulhon päälle noin 10 minuutiksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja kuullota sipuli. Siirrä suureen kulhoon.

Sekoita hieman jäähtyneisiin sipuleihin munat, vehnäjauhot, pinjansiemenet ja tuoreet hienonnetut yrit. Murustele joukkoon fetajuusto. Mausta runsaalla mustapippurilla (suolaa ei tarvita).

Painele kesäkurpitsaraastetta lusikalla tai käsin, jotta mahdollisimman paljon nestettä irtoaa. Lisää kesäkurpitsaraaste pihvimassaan.

Kuumenna öljyä paistinpannussa tai lettupannussa (suosittelen lettupannua, koska massa oli aika vetistä, tavallisella pannulla se olisi varmasti levahtanut miten sattuu). Laita noin kaksi ruokalusikallista seosta pihviä kohden pannulle ja paista keskilämmöllä muutama minuutti per puoli.

Laita pihvit leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit myös paistaa pihvit valmiiksi hyvissä ajoin ja loppukypsentää uunissa juuri ennen tarjoilua.


Koristele sitruunalohkoilla ja yrteillä. Sitruunoista voi puristaa mehua mausteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti